Otvorena manifestacija kamernih dramskih ostvarenja MAKADO

 

 

           Da je KIC-ova Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja MAKADO već zauzela mjesta u srcima publike i ponovo izazvala veliko interesovanje, najbolje potvrđuje prepuna Velika sala KIC-a na sinoćnjem svečanom otvaranju.

            Otvarajući manifestaciju, direktorica Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ Snežana Burzan istakla je da je sigurna da će treći MAKADO biti još uspješniji od prethodnih, jer se i ove godine KIC potrudio da osvježi januarsku umjetničku scenu u Glavnom gradu i Crnoj Gori, i ponudi podgoričke premijere kamernih dramskih projekata.

             “Želimo da vjernoj publici, kao i uvijek, a u okviru budžetskih mogućnosti – predstavimo najsvježija dramska ostvarenja iz zemlje i regiona, jer nam je cilj da budemo i aktuelni i kvalitetni” – poručila je Burzan.

             Predstava u formi lažne dokumentarne drame “Jami distrikt” reditelja Kokana Mladenovića, sinoć (26.januara) je označila početak ove manifestacije. Pozorišni komad koji problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država, uz sjajnu muzičku pratnju benda Vroom, pobrao je burne aplauze i ovacije publike.

             Danas (27.januar) u podne biće predstavljen autorski projekat Davora Dragojevića “Vrijeme je za magiju” (3+), a publika će večeras od 20 sati u sali DODEST uživati u autorskom projektu sarajevskog glumca Harisa Burine “Tako je govorio Lepi”.

             Trećeg dana MAKADA (neđelja, 28.januar) ugostićemo Kulturni centar “Nikola Đurković” iz Kotora sa predstavom “Gospodin Foka” u Velikoj sali od 20 sati. 

            Ovogodišnji MAKADO zatvara predstava “Krivica” kolašinskog “Korifej teatra” čiju režiju i izvedbu potpisuju Đorđije Tatić i Anđelija Rondović.

           Podsjetimo, karata za predstavu “Tako je govorio Lepi” još uvijek ima u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici KIC-a po cijeni od 5 eura. Na biletarnici se preuzimaju i besplatne ulaznice za “Gospodina Foku”, dok za predstavu “Krivica” karata više nema.