PAF KONKURSI 2019 – Kratke priče, poezija i dizajn knjige

Podgorica art festival (PAF), izdavačka kuća ARTO i Culture Club Podgorica raspisali konkurse za 2019. godinu:

PAF – KRATKE PRIČE II za najbolje neobjavljene kratke priče u Crnoj Gori u 2019. godini

PAF – POEZIJA za najbolje neobjavljene stihove u Crnoj Gori u 2019. godini

PAF – DIZAJN KNJIGE za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF – KRATKE PRIČE II

PAF DIZAJN KNJIGE II za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF – POEZIJA

Pravo učešća na konkursima imaju isključivo građani Crne Gore. Autori radove mogu slati do 23. aprila 2018. (Svjetski dan knjige), rezultati konkursa biće objavljeni 1. jula 2018, a najboljih 20-ak priča biće objavljeno u knjizi PAF – KRATKE PRIČE, odnosno izbor pjesama u knjizi PAF – POEZIJA.

Promocija knjiga biće organizovana na PAF-u 2019.

Cilj ovih konkursa je podrška literarnom stvaralaštvu u Crnoj Gori i afirmacija vrijednosti čitanja i poznavanja književnosti, kao i afirmacija profesionalnog i visokokvalitetnog likovnog oblikovanja knjiga.

Više informacija o uslovima i načinu prijave, kao i o nagradama na: http://www.artfest.me/ (http://www.artfest.me/…/ak…/37-otvoreni-konkursi-za-paf-2019)

Podsjećamo da su na prvom, prošlogodišnjem konkurs za najbolje neobjavljene kratke priče u Crnoj Gori pristigla ukupno 222 rada koja su potpisala 133 autora iz skoro svih crnogorskih opština. Žiri je bio odabrao tri najbolja autora (Vladimir Vujović iz Bara, Dražen Remiković iz Podgorice i Aleksandar Ćuković iz Nikšića) i 21 naslov koji je bio publikovan u knjizi PAF KRATKE PRIČE. Na konkurs za dizajn knjige pristiglo je bilo ukupno 25 radova, a prve tri nagrade pripale su Ani Pajović za rad „Kratka je priča“ (rješenje koje je primijenjeno na knjizi), druga nagrada Ani Mitrović za rad „Kreativci“, a Anuški Vušurović treća nagrada za neimenovani rad.

Knjiga PAF – KRATKE PRIČE promovisana je na PAF-u 2018.