Pariz – Branimiru Popoviću uručena počasna nagrada SEE Actor – 2016

 

Branimir Popovic prima nagradu u Parizu

 

Crnogorskom glumcu i umjetničkom direktoru Crnogorskog narodnog pozorišta Branimiru Popoviću sinoć je u čuvenom Theatre Le Palace u Parizu uručena počasna nagrada SEE Actor – 2016 koju dodjeljuje Umjetnički savjet filmskog festivala Jugoistočne Evrope SEE a Paris.

Predsjednik festivala Jordan Plevneš naveo je u obrazloženju da se ovo ugledno priznanje dodjeljuje jednoglasno Branimiru Popoviću za cjelokupni rad na filmu i u pozorištu, u zemljama Jugoistočne Evrope. Prije Popovića, ovu nagradu su osvojili Miki Manojlović, Meto Jovanovski, Emir Hadžihafisbegović i Rade Šerbedžija.

Branimir Popović je odigrao preko pedeset pozorišnih uloga na crnogorskim, srpskim i bosanskim scenama i ostvario brojne filmske i televizijske uloge. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada za glumu, između ostalih Trinaestojulske, Decembarske, Sterijine, Ardalion, “Zoran Radmilović”, Godišnje nagrade CNP, Grada-teatra Budva, Zlatne mimoze.

Popoviću je 26. maja isto priznanje uručeno i na Univerzitetu Humbolt u Berlinu, gdje je sedmo po redu izdanje Festivala kinematografije Jugoistočne Evrope SEE a Paris upriličeno od 26. do 29. maja, dok se u Parizu ista manifestacija održava od 1. do 5. juna.

 

Branimir Popovic prima nagradu u Berlinu