Peti dan Kotorskog festivala pozorišta za đecu – “Mačor” u Kotoru!

 

Logo KotorArt-a

 

 

Petog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kao i svih predhodinh dana, bilo je prije svega dobre zabave. Zabavu su ovog puta napravili glumci Gradskog pozorišta iz Podgorice: Dubravka Drakić, Dejan Đonović, Jelena Simić, Emir Ćatović, Branka Femić, Branimir Popović, Sanja Popović, Božidar Zuber, Pavle Ilić i Anđelija Rondović na čelu sa rediteljem Gorčinom Stojanovićem, izvođenjem predstave “Mačor u čizmama”. Ogroman broj publike na Ljetnjoj pozornici je s velikolm pažnjom pratio kako glumci kroz igru i pjesmu pričaju o tome kako je moguće uspjeti u životu a ne iznavjeriti čistotu srca i kako se nositi sa trošnošću tijela i duha, sa nestankom, konačnim odlaskom.

 


 

FRAGMENT IZ PREDSTAVE

 

U sklopu pratećeg dijela, program koji je privukao veliku pažnju je promocija knjige „Cipela na kraju sveta“ – Dejana Aleksića, koji je dobio književnu nagradu Politikinog zabavnika. Na promociji su govorili pisac Dejan Aleksić i zamjenik glavnog i odgovornog urednika Politikinog zabavnika Petar Milatović.

Danas, 06.07. na festivalu dvije predstave u glavnom programu. Prva u 20h, u Kulturnom centru, predstava “Zaboravljena zemlja”, Lutkarskog teatra Merlin iz Grčke. Zatim u 21:30h na Ljetnjoj pozornici predstava “Pazi, zebru gazi” – Centra za kulturu Tivat.

Pored predstava, danas u podne u Kulturnom centru okrugli sto na temu: “Uloga pozorišta da djecu i mlade u kulturnom životu države i procesu odgoja mladih generacija.”

Sjutra, 07.07.2015. predstava “Luda šuma”, koprodukcija Glej teatar iz Ljubljane i Dječijeg kazališta Dubrava iz Hrvatske u 21:30h na Ljetnjoj pozornici.