Petrovac – „Dani evropskog filma“

 

 

U Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu (JU Muzeji i galerije Budve) u periodu od 4. septembra do 18. decembra svakog utorka s početkom u 19.00 časova će se održati manifestacija međunarodnog karaktera – ,,Dani evropskog filma“. Za sve projekcije ulaz je besplatan.

U Evropskoj godini kulturne baštine manifestaciju „Dani evropskog filma“ organizuje delegacija Evropske unije uz podršku ambasada zemalja članica EU, EU info centra iz Podgorice i Crnogorske kinoteke. U okviru ove manifestacije, crnogorska publika će imati priliku da pogleda 16 filmova različitih domaćih i evropskih produkcija.

„Dane evropskog filma“ u utorak, 4. septembra, s poetkom u 19 časova, otvara film „Lepota poroka“, kultni film velikana crnogorske i evropske kinematografije, Živka Nikolića.

Petrovačka publika će moći da uživa u raznim žanrovima, od drame, crnog humora, horora, dječjeg filma, preko misterije i romantične komedije. Prikazivanje su omogućile ambasade država članica EU: Bugarske, Češke Republike, Danske, Estonije, Grčke, Hrvatske, Holandije, Kipra, Letonije, Mađarske, Njemačke, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Švedske i Crnogorska kinoteka.

Filmove će moći da vidi zainteresovana publika u 11 crnogorskih gradova: u Podgorici, Beranama, Bijelom Polju, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Petrovcu, Pljevljima, Tivtu i Ulcinju.