Petrovac – Izložba Dragana Tasića

Izložba „Crteži i akvareli“ umjetnika Dragana Tasića biće otvorena u četvrtak, 8. avgusta 2019. godine, u 21 čas, u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“, u Petrovcu.

Dragan Tasić, samouki slikar, sa slikarskim iskustvom dugim 45 godina, rođen je 1950. godine u Zrenjaninu. Kustos izložbe je Dragan Mijač Brile, koji se u predgovoru kataloga osvrnuo na svoje poznanstvo sa umjetnikom, iz kojeg Vam prenosimo dio teksta: „Upoznali smo se prije dvadesetak i više godina. Ušao je tiho u svijet umjetnosti („tiha voda brijeg roni“). Njegov život na neki način me podjeća na stihove Lesa Ivanovića „Ima na svijetu mirnih, dobrih ljudi, što kroz život nečujno i tiho gaze“. Tako je i moj imenjak Dragan nastupio u svijet umjetnosti, polako ali sigurno i uvjerljivo, da bi danas postao virtuozni slikar – akvarelista, naročito pejzaža. Lako i efektno bilježi motive Boke i njegovog Zlatibora. Sa dušom, sa lakoćom slika planinske izmaglice, kao i one refleksije duž Boke Kotorske. Sa puno emocija Tasa pravi zapise na svojim putovanjima. Ova izložba je jedna od onih koju će posmatrači zavoljeti i dugo je pamtiti i nositi u svojim sjećanjima.“

Izložba je posvećena Dragici Tasić, dok će gost izložbe biti Lazar Tasić umjetnikov sin, koji će takođe izložiti nekoliko svojih radova.

Posjetioci mogu pogledati izložbu do 21. avgusta.