Petrovac – Izložba slika i crteža Elene Šoljage

 

 

 

Otvaranje izložbe slika i crteža Elene Šoljage održaće se u srijedu, 13. septembra 2017. godine, u 20 časova, u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu. Izložbu će otvoriti dipl. ing. arh. Đorđe S. Gregović.

 

 

Biografija

2001–2006. studirala na Državnoj akademiji za arhitekturu i umjetnost, Novosibirsk, Rusija.  Slikarskiodsjek, specijalizacija: umjetnik-slikar, nastavnik.

2007–2011. studirala na Državnoj akademiji za arhitekturu i umjetnost, Novosibirsk, Rusija. Odsjek zadizajn, specijalizacija: pejzažna arhitektura.

Od 2006. započinje njena pedagoška karijera. Paralelno sa nastavom počinje i njena umjetnička karijera, pronalazeći svoje interesovanje u izvornoj umjetnosti grafike.

Tema crteža rađenih olovkom i ugljenom je pejzaž, gradski pejzaž i život ljudi koji žive u interakciji sa prirodom, gradom ograničenim fasadama kuća iz različitih epoha i stilova.

Umjetnica istražuje interakciju originalne i kompjuterske grafike. Ovakva kombinacija daje zanimljiv rezultat, u kome se percepcija svijeta kreće od prirodnog, svakodnevnog do savremenog, metaforičnog i onoga što se nalazi u umjetnikovoj mašti. Serija crteža „Zvukovi grada“ je najočiglednija potvrda uspjeha ovog istraživanja.

Izložba če biti otvorena do 12. oktobra.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 3 =