Petrovac – Izložba slika Ivane Tiodorović

 

 

 

Izložba slika Ivane Tiodorović, biće otvorena 11. jula 2017. godine, u 21.00 čas u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu. Umjetnica će izložiti 20 slika rađenih u kombinovanoj tehnici na platnu.

 

Kratka biografija 

Rođena je 1982. godine u Podgorici, Crna Gora. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti „BK“u Beogradu 2005. godine, odsjek slikarstva u klasi profesora Zorana Pavlovića. Magistrirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2011.godine, odsjek slikarstva u klasi profesora Ratka Odalovića. Učesnik je mnogih grupnih i samostalnih  izložbi, kao i likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Član je ULUCG-a od 2006. godine.

 

Tekst iz kataloga 

            „Sve faktore prirode: brda, stijene, hridi koje izranjaju iz vode, potom kanjone, litice, doline, uvale, jezera, mora tj. sve te sudare masa uz prisustvo neba i sunčeve svjetlosti, na mojim platnima predstavljam kompletnim spektrom boja, složenim procesima rada kroz koncentraciju slojeva različitih materijala, a sve u cilju dobijanja željenog reljefa koji je na svakoj mojoj slici jasno uočljiv i dominantan.

Složeni procesi rada kroz koncentraciju slojeva različitih materijala su utkani i u objekte vidljivog svijeta (figura, autofigura, portret, akt…). Predstavljam ih na anatomski način (gornje i donje ekstremitete kao i glavu postavljam u odnosu na položaj trupa, pokreta i skraćenja u pokretu i položaju ruku i nogu, kao i pokreta i položaja glave …) i u znatno mirnijem koloritu za razliku od pejzaža (bjelina izranja iz tame).

Dominaciju reljefnih površina u mojim slikama  bez obzira na motiv, opravdavam činjenicom: SVE OKO NAS I NA NAMA JE PLIĆI ILI DUBLJI RELJEF – IDEALNE RAVNINE NEMA.“

mr Ivana Tiodorović

 

Izložba se može pogledati do 25. jula 2017. godine.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − 10 =