Petrovac – Radionice “Čitam zato znam!” i “Pišemo o nasilju”


Narodna biblioteka Budve u Spomen domu Crvena komuna organizuje sljedeće radionice:

Radionica „Čitam – zato znam!“

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u Petrovcu danas, 20.11.2019. godine, počinje radionica pod nazivom „Čitam – zato znam! za uzrast od 5-7 godina koju će voditi učiteljica Ivana Kurtović. Radionica će se održati u terminu od 13 do 14 časova u Crvenoj komuni. Prva radionica, u srijedu, 20. novembra predstavljaće svojevrstan doprinos programu u povodu obilježavanja Dana oslobođenja Petrovca  i Međunarodnog dana đeteta. Ostale radionice “Čitam- zato znam!” biće održavane svakog četvrtka u Spomen domu Crvena komuna u terminu od 13 do 14 časova i besplatne su za polaznike.

Cilj radionice „Čitam –zato znam!“ jeste pokazati đeci da se slobodno vrijeme uvijek može ispuniti dobrom pričom. Na radionicama će naučiti kako da posmatraju slike, da stvaraju priče i  kako da zavole knjige, te na koje načine znanja stečena čitanjem mogu koristiti u svakodnevnom životu.


Radionice „Pišemo o nasilju“

Radionice pod nazivom Pišemo o nasilju onako  kako ga đeca vide za uzrast od 8-12 godina počeće danas, 20. novembra, u Petrovcu u Spomen domu Crvena komuna, a vodiće ih učiteljica Ivana Kurtović. Današnja, prva radionica biće održana u terminu od 14.15 do 15.15 časova,  i predstavlja doprinos obilježavanju Dana oslobođenja Petrovca  i Međunarodnog dana đeteta. Svaka naredna radionica biće realizovana četvrtkom u terminu od 14.15h do 15.15 časova u Crvenoj komuni. Radionice organizuje Narodna biblioteka Budve i besplatne su za polaznike.

Radionica “Pišemo o nasilju” baviće se nasiljem iz ugla đeteta. Cilj je da kroz prezentacije, igrice, animacije, đeca prepoznaju nasilne oblike ponašanja i definišu  ponašanja prisutna u njihovom okruženju, te da pronađu svoje načine da te probleme riješe. S obzirom na to da đeca uvijek od odraslih dobijaju instrukcije kako da rješavaju svoje probleme, da odrasli pretpostavljaju kako se đeca u nekim situacijama osjećaju i na osnovu toga grade odbrambeni mehanizam kod đece,  cilj je dozvoliti đeci da sami izgrade mehanizme za odbranu od nasilja. Na kraju mjeseca u planu je priprema brošure koja bi sadržala situacije koje đeca prepoznaju kao loše i njihove načine da te situacije prevaziđu. Brošura bi bila predstavljena vršnjacima iz budvanskih škola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × three =