Pijanista Ratimir Martinović sa talentima svira u Regentu

 

 

DOBROTVORNO VEČE ZA ŠKOLOVANJE I TURNEJU TALENATA

 

Dobrotvorno veče tokom kojeg će biti prikupljena sredstva za odlazak učenika Resursnog centra za sluh i govor na Kulinarsku akademiju u Kaliforniji kao i za regionalnu turneju mladih muzičkih talenata biće održano u hotelu Regent u Tivtu, u petak, 29. septembra u 21.30 časova.

 

 

Na događaju koji se organizuje pod nazivom “Mi stvaramo mogućnosti” nastupiće renomirani crnogorski pijanista Ratimir Martinović sa KotorArt talentima, učenicima muzičke škole “Vida Matjan” dok će za pripremu koktela biti zaduženi polaznici Kulinarske akademije “Goran Milić” u Los Anđelesu tj. učenici Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru. Na programu će biti premijera kratkog dokumentarnog filma o dosadašnjoj saradnji Santa Barbare i Kotora u režiji Dušana Vulekovića.

Dobrotvorno veče u organizaciji Odbora bratskih gradova i Međunarodnog festivala KotorArt je dio saradnje bratskih gradova Santa Barbare i Kotora, a realizuje se uz podršku hotela Regent.

“Na ovaj način se saradnja dva grada fokusira na pružanje šanse mladim ljudima. Do sada je već desetak mladih kuvara iz Resurnog centra završilo ovu renomiranu Kulinarsku akademiju, mladi vaterpolisti Santa Barbare i Kotora su razmjenili posjete, a pojedini mladi muzičari regiona su imali prilike da borave i nastupaju u SAD. Nadamo se da će KotorArt talenti iz muzičke škole “Vida Matjan” kroz podršku donatora dobiti šansu za regionalnu turneju”, saopštila je PR festivala KotorArt Sara Lakičević.

Američki sponzori su za dobrotvorno veče već opredijelili pet hiljada eura, a donaciju od hiljadu eura je obezbijedila i Luštica Bay, dok su projekat podržale i Opštine Kotor i Budva, Hard Rock Café, Bigova Bay, Pomorski muzej u Kotoru, i mnogi drugi.

Brojnim sponzorima i donatorima biće uručene zahvalnice. Ulaz na događaj je besplatan.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od neprocjenjivog značaja za  kulturu Crne Gore. Među osnovnim vrijednostima ove složene multiumjetničke manifestacije jeste i jačanje duha pripadnosti i težnja da Festival doprinese kreiranju poželjnog identiteta grada.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 50.000 posjetilaca u 2017. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 5 =