Pir festival: Lepotica i zver predstava sa najviše lajkova publike

Prvi regionalni internet festival teatra za đecu – Pir festival u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica je završen predstavom ,,Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” Kotorskog festivala pozorišta za djecu.  Publika širom regiona ali i svijeta, od 8. do 16. aprila imala je priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, pogleda predstave devet teatara iz Crne Gore, Srbije, Bih i Hrvatske. Sve predstave su imale jednak  YouTube život, pa su gledaoci tokom 14 dana mogli da pogledaju i glasaju za komad koji im se najviše dopao.

Interesovaje i značaj Pir festivala, u vremenu pandemije virusa, ogleda se u broju gledalaca koji u trenutku završetka posledenje predstave iznosi  malo više od 40 000.

Predstava ,,Lepotica i zver” u režiji Miloša Jagodića, Pozorišta mladih Novi Sad pobjednik je Prvog internet regionalnog festivala za đecu sa 684 lajkova publike i 8753 pregleda.

Drugo mjesto: Predstava ,,Čarobnjak iz Oza” u režiji Jagoša Markovića, Gradskog pozorišta Podgorica 9477 pregleda i 271 lajk.

Treće mjesto: Predstava ,,Mala sirena” u režiji Milana Karadžića, pozorišta Boško Buha iz Beograda 7339 pregleda i 238 lajkova.

Učesnici  Prvog internet regionalnog festivala za đecu – PIR FESTIVALA bili su i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa predstavom ,,Avanture maloga Juju” u režiji  Renate Carola Gatica,  Pozorište mladih Sarajevo sa predstavom  ,,Kekec” u režiji  Safeta Hadžimehanovića, Dječje pozorište  Subotica sa predstavom ,,Par cipela” u režiji Todora Valova, Malo pozorište Duško Radović iz Beograda sa predstavom ,,Strašne priče braće Grim” u režiji Mik Gordona, Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda  sa predstavom ,,Knjiga o džungli” u režiji Marka Jovičića i  Kotorski festival pozorišta za djecu sa predstavom  ,,Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” u režiji Petra Pejakovića


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 1 =