Pjaca od džeza neđeljom na KotorArt Don Brankovim danima muzikeNeđelja je dan za džez! Na KotorArt Don Brankovim danima muzike, svake neđelje tokom trajanja Festivala, u periodu od 13. jula do 13. avgusta biće organizovani koncerti džez muzike na Pjaci od muzeja sa početkom u 23h. Dodatne informacije o programu mogu se naći na www.kotorart.me.

Ovogodišnja Pjaca od džeza obuhvata pet koncerata, na kojima će se svake neđelje tokom trajanja Festivala predstaviti džez umjetnici iz Crne Gore i regiona. Imeđu ostalih, nastupiće hrvatska etno-džez pjevačica Tamara Obrovac i slovenački gitarista Uroš Rakovec, glumac Zijah Sokolović sa slovenačkim sastavom „Lolita“ u nesvakidašnjoj džez intepretaciji Čehova, kotoranin sa diplomom prestižnog džez konzervatorijuma Berkli, Đorđe Obradović, kao i drugi sjajni muzičari.

Serijal koncerata „Pjaca od džeza“ nastao je kao prepoznavanje potrebe ljubitelja ovog muzičkog žanra, koji žive ili ljeti borave u Kotoru, a nakon uspješnih nastupa, između ostalih, Duška Gojkovića, Bojana Zulfikarpašića, Vasila Hadžimanova i Matije Dedića tokom prethodnih izdanja KotorArta. Prošlogodišnje izdanje ovog serijala potvrdilo je da je Pjaca od muzeja, ispred istorijske zgrade Pomorskog Muzeja i kluba Evergreen, koji njeguje ovaj džez zvuk tokom čitave godine, idealan ambijent za opuštajuću, “džezersku” neđelju! 

Pjaca od džeza se ove godine odvija uz podršku Turističke organizacije Kotor.