Pjesničko veče Art mozaika u KIC-u

 

 

Popularni podgorički portal “Art mozaik”, povodom svog prvog rođendana, sa KIC-om “Budo Tomović” priređuje veliko pjesničko veče u poneđeljak, 12.novembra 2018. godine, u Multimedijalnoj sali od 19 sati.

             U okviru obilježavanja godišnjice rada ART MOZAIK će okupiti  14 autora iz različitih gradova Crne Gore i to: Lejlu Kašić, Mila Albijanića, Natašu Žurić, Ljubicu Petrović Kosor, Rodoljuba Ćorića, Bojanu Maraš, Jovanu Maraš, Danila Lompara, Srđana Lekovića, Draganu Mrkić, Valentinu Šuković-Šaranović, Danijelu Jokić i Mariju Dragićević, dok će medijatorka večeri biti pjesnikinja Tanja Rađenović-Stanojević.

              Podsjećamo da je *Art mozaik kao neprofitan sajt osnovan 11. novembra 2017. godine u cilju promovisanja i njegovanja različitih oblasti umjetnosti. Tako na Art mozaiku mjesto nađu i članci o književnosti, muzici, filmovima, slikarstvu, filozofiji.  Takođe, na sajtu se objavljuju autorska djela, potom poezija i proza kako afirmisanih tako i neafirmisanih autora i autorki.  Do sada je u organizaciji osnivača sajta, Dragana Lekovića, i drugih ljubitelja književnosti održano nekoliko pjesničkih večeri koje su imale jako dobar odziv publike. Dragan Leković svojim radom na sajtu trudi se da umjetnost predstavi na jednostavan način širim masama.