Planinarska manifestacija „Prvomajski uranak – 2017“

 

 

 

„Prvomajski uranak“ je najbrojnija planinarska manifestacija u Crnoj Gori, kojoj je posljednjih nekoliko godina prisustvovalo više stotina učesnika, a samo prošle godine više od 500.

Ove godine se održava u ponedjeljak, 1. maja 2017. godine. Organizator je: Sportsko-rekreativno društvo „Montenegro tim“ iz Nikšića, uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore, Vojske Crne Gore, Kluba vojnih planinara „Kapetan“, Sportsko-rekreativnog društva „Pivara Trebjesa“ i kompanije „Idea“.

Mjesto okupljanja je Jasičje (3 km od raskrsnice Plužine-Šavnik, u pravcu Šavnika). Na uspon se kreće u 9:00h, a na vrh Vojnika (1998 mnv) će se stići oko 12h. Sa vrha se može vidjeti: Durmitor, Sinjajevina, Golija, Volujak, Veliki Vitao, Orjen, Lovćen, Rumija, Prekornica, Prokletije, Maganik, Kapa Moračka, čak i udaljenije planine van Crne Gore.

Na proplanku kod Molove kolibe od 14h za sve učesnike organizovan je besplatan ručak (vojnički pasulj) i Nikšićko pivo. Do 17h planinari će se družiti uz muziku i ples plesnog kluba „Sonrisa“.

„Prvomajski uranak“ godinama okuplja planinare iz Crne Gore i okruženja, različitih životnih doba, iskustava, profesija, koje ujedinjuje isto interesovanje – ljubav prema planini. Posebno je značajno što je sve više mladih sklono duženju sa planinom, čime na najbolje promovišu zdrav način života.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × three =