Početak posljednje sedmice Ljetopisa u znaku književnih večeri

 

 

Bar, 13. avgust 2017. godine

 

Književni program 30. jubilarnog Barskog ljetopisa biće zaokružen u poneđeljak i utorak, predstavljanjem crnogorskih autora i njihovih djela.

Naime, nakon posljednje promocije regionalnog karaktera kojom se barskoj publici u neđelju 13. avgusta predstavlja Sašo Dimoski, jedan od vodećih makedonskih pisaca mlađe generacije, u poneđeljak 14. avgusta na platou ispred Dvorca kralja Nikole od 21h svoju promociju imaće pisac, izdavač i novinar Jovan Nikolaidis na kojoj će biti riječi o njegovom romanu „Naši su životi bjekstva“. Moderator večeri biće Jelena Knežević.

 

 

Dan kasnije, u utorak, 15. avgusta biće promovisan zbornik radova Pasaži iz Bara 2, čiji je priređivač Mila Čordašević, višegodišnja selektorka književnog programa Ljetopisa. Publikacija Pasaži iz Bara 2 nastala je u čast tridesetogodišnjice Barskog ljetopisa, kao rezultat svojevrsne književne radionice koja se u prethodnoj deceniji održavala, pod istoimenim sloganom,  u okviru literarnog segmenta ove multimedijalne manifestacije. Autori priloga su Sreten Vujović i Svetozar Savić. I ovo veče zakazano je za 21h ispred Dvorca kralja Nikole. Moderator će biti Vesna Šoškić.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + 14 =