Počinje nova pozorišna sezona u “Zetskom domu” – U septembru dvije premijere


Nova sezona u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” počeće u petak, trećeg septembra, a ovog mjeseca na repertoaru su dvije premijere s repriznim izvođenjima. Osim toga, tokom mjeseca će na programu biti i nova filmska projekcija, te jedno gostovanje.

Cetinjska premijera komada “Ana Karenjina”, u koprodukciji našeg pozorišta i Dramskog studija “Prazan prostor” biće održana u petak u 19:00h. Predstavu je prema poznatom Tolstojevom romanu režirao Mirko Radonjić, a uloge tumače Sanja Vujisić, Pavle Prelević i Aleksandar Gavranić.

Filmsko veče povodom 80 godina od rođenja i 20 od smrti crnogorskog reditelja Živka Nikolića slijedi u poneđeljak, šestog septembra u 20:00h. Riječ je o programu koji će biti upriličen u saradnji s Crnogorskom kinotekom, a tokom kojeg će biti prikazano jedno od najznačajnijih Nikolićevih ostvarenja “Jovana Lukina”.

U utorak, 14. septembra, predstava “Ana Karenjina” gostovaće na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra – FIAT u Podgorici s početkom u 19:00h.

Premijera komada “Čikaške perverzije” zakazana je za poneđeljak, 20. septembra u 20:00h. Predstava koju je, prema tekstu Dejvida Memeta, režirao Zoran Rakočević naročito je značajna zbog toga što će u njoj prvi put zajednički uloge tumačiti Vule Marković, Jelica Vukčević, Marija Labudović, Jelena Laban i Goran Vujović – članovi novoformiranog glumačkog ansambla Kraljevskog pozorišta. Reprizna izvođenja “Čikaških perverzija” slijede u utorak i srijedu (21. i 22. septembar), obje večeri s početkom u 20:00h.

Septembarski repertoar biće okončan u srijedu, 26. septembra, kada slijedi reprizno izvođenje “Ane Karenjine” u 19:00h.

Radno vrijeme biletarnice Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” je od poneđeljka do petka u periodu 10-13h i 18-20h, dok se informacije o rezervacijama i prodaji ulaznica mogu dobiti i putem telefona 067 428 655. Najstariji državni teatar uskoro će omogućiti i online rezervaciju ulaznica na zvaničnoj internet prezentaciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 8 =