Počinju Rokumentarni dani u Nikšiću

 

 

 

Svirkom jednog od najaktivnijih crnogorskih džez sastava MP- trio iz Podgorice, započeće koncertni dio programa prve filmske revije muzičkih dokumentaraca u Crnoj Gori ROKUMENTARNI DANI, koja se održava od 26-28 maja u Nikšiću

Nastup ovog zanimljivog sastava koji “zna note kao Amadeus Mocart, subotom svira sa Travoltom, ponekad pleše prljavo i kosu maže Briljantinom, voli se kao Bluz braća, svira gypsy jazz tako da Cigani lete u nebo, bori se da ne propadne rokenrol, a u operi su poput fantoma, na kiši pjevaju, Kosu na stranu teraju; koji su muzičarima antipatični, ali ženama bas simpatičn” – zakazan je za petak, 26. maj, u okviru tematske cjeline GLAVOM KROZ ZID, posvećene crnogorskom stvaralaštvu.

 

 

MP-trio čine Miladin Peruničić (gitara), Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubanj), a svirka će se održati u Blues brothers baru u Njegoševoj ulici, sa početkom u 17.00.h.

Nakon kocerta MP-tria, na istom mjestu za kraj večeri u 22 i 30h nastupiće unikatna beogradska grupa Multietnička atrakcija. Ova ekipa svoje prve korake pravi juna 2008. godine i sa oduševljenjem biva prihvaćena od strane domaće publike i kritike kao dugo čekano osvježenje na muzičkoj sceni regiona. Njihova istovremena jednostavnost i raskoš, protkana je elementima kabarea. Kombinacija progresivnog minimalizma i glama, duhovitosti i brutalnosti nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa su od strane Popboksa proglašeni za najbolji novi bend. Prepoznatljivi po eneregičnom zvuku, osmišljenom nastupu i vizuelnoj upečatljivosti, koja karakteriše i njihove nagrađivane spotove, Atrakcija nakon nastupa u regionu, Evropi i Skandinavskim zemljama, dolazi u Crnu Goru poslije duže vremena. Osim nastupa u Blues Brothers baru, Multietnička atrakcija će u četvrtak nastupiti i u podgoričkom “Berlinu”.

“M.O.R.T. SE VRAĆA KUĆI!”

Rokumentarne dane zatvoriće beskompromisni hrvatski pankeri iz Sinja, M.O.R.T, čija je prva reakcija na poziv da sviraju u okviru festivala bila – UDOMITE NAS!

“Tu i tamo ćemo morati otići negdje na koncert, ali vraćamo se odmah! Dolazimo u Nikšić po četvrti put i jedva čekamo. Trenutačno bend radi na novim stvarima i cijelo vrijeme kuha nešto novo, što ćete sigurno moći čuti na koncertu. Kako nam je u Nikšiću uvijek vrhunski, očekujemo kao i prije: haos, energiju i delirij!

Svirka ovih „specijalnih povratnika“, karakterističnih po žestokim živim nastupima, održaće se završne večeri festivala, u nedjelju 28.maja, u Blues brothers baru, sa početkom u 22.30h.

 

 

Ulaz je, kao i za sve ostale sadržaje, besplatan.

Više o festivalu informišite se na www.rokumentarnidani.me

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 + nineteen =