Podgorica – Dodijeljene nagrade na 2. Internacionalnom sajmu knjiga

 

sajam-knjiga

 
 

Sajamske nagrade za najbolji nastup na Sajmu, najbolju publikaciju i najbolju ediciju dodijeljene su posljednjega dana Sajma, 9. oktobra u 11 časova u Galeriji Diplomatske kule Capital Plaze. Nagrade je dodijelila sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković-Vukčević.

 

dodjela-nagrada-1

 

Žiri za dodjelu nagrada, u sastavu Mladen Lompar (predśednik), mr Amer Ramusović i doc. dr Mimo Drašković, donio je jednoglasnu odluku:

Nagrada ,”Božidar Vuković Podgoričanin” za najbolji nastup na Sajmu dodijeljena je Međunarodnome centru za mir iz Sarajeva. Prema procjeni Žirija, Međunarodni centar za mir iz Sarajeva dao je izuzetan doprinos sajamskim aktivnostima te organizovanjem velikog broja autorskih večeri, promocija knjige i edicija iz BiH.

Nagrada ,”Božidar Vuković Podgoričanin” za najbolju publikaciju u 2016. godini dodijeljena je Fakultetu dramskih umjetnosti s Cetinja, koji je objavio zbornik radova Crnogorske studije kulture i identiteta, koja predstavlja izuzetan izdavački poduhvat, kako kvalitetom usavršenih članaka i odabirom tema, tako i dizajnom publikacije.

 

dodjela-nagrada-2

 

Nagrada “Božidar Vuković Podgoričanin” za najbolju izdavačku produkciju u 2016. godini dodijeljena je Fakultetu za crnogorski jezik i književnost s Cetinja, koji je objavio znatan broj publikacija u 2016. godini, koje su objavljene u ediciji Posebna izdanja. Ova edicija kontinuiranim objavljivanjem izuzetno vrijednih naslova, a naročito najnovijim ovogodišnjim, svrstava se u red biblioteka izuzetne vrijednosti.

 

Organizator 2. internacionalnog sajma knjiga Glavni grad Podgorica – Sekretarijat za kulturu i sport donio je odluku da uruči Specijalnu sajamsku nagradu „Božidar Vuković Podgoričanin“ za 2016. godinu Fondaciji „Sveti Petar Cetinjski“ iz Podgorice i Narodnome muzeju Crne Gore s Cetinja, za knjigu „Dukljanski knez Sveti Vladimir 970-1016“, čiji je glavni urednik akademik Sreten Perović.

 

dukljanski-knez-sveti-vladimir

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × one =