Podgorica – Festival “Oda životu – Ode to Life” sredinom septembra

 

 

NVO organizacija World Art Games Montenegro objavljuje nove infromacije vezane za projekat, festival “Oda životu – Ode to Life”, koji će se održati od 16-23. septembra 2017. u Podgorici.

Festival će okupiti 20 umjetnika iz 13 država svijeta ( Italija, Španija, Velika Britanija, Holandija, Portugalija, Kolumbija, Argentina, Meksiko, Egipat, Etiopija, Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina ) i isto toliko crnogorskih umjetnika, koji će se predstaviti likovnim radovima, poezijom, performansima, teatrom, koncertima, kao i kreativnim radionicama.

Likovna izložba festivala će biti otvorena u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, na gornjem spratu koji je dio Fondacije Petrović Njegoš. Otvaranje je 17. septembra u 20h.

Posle svečanog otvaranja glavne izložbe festivala uslijediće izložba argentinskog umjetnika crnogorskog porijekla Juan Vladimira Martinovicha u galeriji ”Klub” Centra savremene umjetnosti Crne Gore, koju će otvoriti gospođa Ana Vukadinović, generalna direktorka za ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore.

Jedan od bitnih segmenata festivala je posvećen i mladima / najmlađima u okviru izložbe dječijih crteža WAG Children Project-a, na kojoj će se crteži naših osnovaca – OŠ «Radojica Perović» iz Podgorice i OŠ «Luka Simonović» iz Nikšića, naći zajedno sa radovima djece iz Azerbejdžana, Holandije, Meksika, Novog Zelanda i dr.

Takođe možemo najaviti nastup trupe Transformers iz Portugala koja će imati svoje umjetničko-sociološke radionice u srednjim školama Podgorice – Gimnaziji i Geodetsko građevinskoj školi «Marko Radević».

Za organizovanje festivala možemo prije svega zahvaliti na podršci i razumijevanju Ministarstvu kulture, Ministarstvu prosvjete, Sekreterijatu za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, Turističkoj organizaciji Podgorice te finansijskoj podršci dobijenoj na konkursu Ministarstva održivog razvoja i turizma.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 3 =