Podgorica – Forum ”Dani medija EU – Zapadni Balkan“U okviru foruma ”Dani medija EU – Zapadni Balkan“, koji se u organizaciji Evropske komisije održava u Podgorici, generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture mr Željko Rutović učestvovao je na panelu ,,Politika i mediji“.

Pored direktora Rutovića na panelu su učestvovali i Damjan Mančevski ministar informacionog društva i administracije Sjeverne Makedonije, predstavnica OSCE za slobodu medija, kao i predstavnici medija Bosne i Hercegovine i Albanije.

Ovom prilikom direktor Rutović je, između ostalog, upoznao učesnike foruma o aktivnostima koje Ministarstvo kulture sprovodi u okviru sveobuhvatne reforme medijskog zakonodavstva, koja je, u cilju snaženja garancija slobode medija,  bazirana na visoko definisanim međunarodnim standardima ove oblasti, te transparentnosti i inkluzivnosti u  procesu izrade zakona.

Dodatno, direktor Rutović je naglasio da su ovi zakoni, u cilju definisanja najviših standarda,  po prvi put predmet dvostruke monitoring ekspertize nadležnih Evropskih tijela.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + four =