Podgorica – Izložba “Italijanski između riječi i slike: grafiti, ilustracije, stripovi”


Otvaranje izložbe pod nazivom “Italijanski između riječi i slike: grafiti, ilustracije, stripovi”, predviđeno je u poneđeljak 19. oktobra 2020. godine, u Modernoj galeriji, sa početkom u 18 časova.

Riječ je o postavci koju Muzeji i galerije Podgorice realizuju u saradnji sa Ambasadom Italije u Podgorici, povodom Neđelje italijanskog jezika u svijetu – međunarodne inicijative pod pokroviteljstvom Predśednika
Republike Italije.

Izložbu čine radovi savremenih italijanskih strip crtača i ilustratora, nastali u okviru italijanskog nacionalnog konkursa za strip i crtež „Lucca Project“. Kao poseban segment biće predstavljeni i plakati prethodnih edicija Hercegnovskog strip festivala.

Na izložbi će govoriti NJ.E. Luca Zelioli, ambasador Italije u Crnoj Gori, Ana Medigović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Vučić Ćetković, direktor Muzeja i galerija Podgorice i Nebojša Mandić, PR Hercegnovskog strip festivala. Poštujući mjere u odnosu na pandemiju kovid19, otvaranju izložbe prisustvovaće samo organizatori izložbe i predstavnici medija.

Video prenos otvaranja izložbe odvijaće se putem društvenih mreža i kanala, i to preko Facebook i Instagram stranica, kao i youtube kanala Muzeja i galerija Podgorice. Takođe, video prenos uživo
biće dostupan i na Facebook stranici Ambasade Italije u Podgorici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + thirteen =