Podgorica – Izložba slika Milene PerovićJU Muzeji i galerije Podgorice, u okviru manifestacije „Podgoričko kulturno ljeto“, organizuje izložbu slika akademske slikarke Milene Perović. Izložba će biti otvorena u galeriji „Art“ u petak, 06. septembra sa početkom u 21 sat.

Umjetnica će se na ovoj izložbi predstaviti ciklusom radova „Oscilacije“ koji sačinjava preko dvadeset djela rađenih u tehnici ulje na platnu.

Milena Perović rođena je 1978. godine u Podgorici. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Dragana Karadžića. Dobitnica je više nagrada iz oblasti likovnog stvaralaštva: nagrada FLU Cetinje Univerziteta Crne Gore iz oblasti analitičkog crtanja (2000. godina), nagrada FLU Cetinje Univerziteta Crne Gore iz oblasti slikarstva (2002. godina). Profesorica je likovne kulture od 2002. godine. Član je ULUCG od 2006. godine. Samostalno je izlagala u Herceg Novom, u galeriji ,,Spinnaker” 2003. godine. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.  

Izložbu će otvoriti mr Selma Đečević, kustoskinja JU Muzeji i galerije Podgorice.