Podgorica – Izložba slika „Radost stvaranja“ Kasje Mijatović Uhlik

 

Centar savremene umjetnosti - logo

 

U ponedjeljak, 3. oktobra sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Klub“ biće otvorena izložba slika umjetnice Kasje Mijatović Uhlik pod nazivom „Radost stvaranja“.

Kasja Mijatović Uhlik rođena je 1932. godine u Kolašinu. Gimnaziju završava u Dubrovniku, a 1957. godine diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na istoj Akademiji završava postdiplomske studije 1959. godine, u klasi profesora Otona Postružnika. Članica je HDLU-a i LIKUM-a. Živi i radi u Dubrovniku i Zagrebu. Izlagala je samostalno u Zagrebu, Dubrovniku i Podgorici kao i na brojnim grupnim izložbama.

Višnja Slavica Gabout je, između ostalog, zapisala o stvaralaštvu Kasje Mijatović Uhlik: „Dozrijevanje koje danas daje mogućnost iščitavanja stvaralaštva Kasje Mijatović-Uhlik kao fascinantne simbioze u kojoj istodobno vlada promišljeni sistem i poetika vizije… njezino slikarstvo ima i svoje tajnovitosti, svoj vlastiti logički slijed i vlastitu dinamiku življenja i razvoja… autorsku motiviranost… posebnu autorsku-kreativnu samosvojnost…“

Izložbu u galeriji „Klub“ će otvoriti Maja Dedić, istoričarka umjetnosti.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O UMJETNICI I NJENOM STVARALAŠTVU
KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA

kasja-mihailovic-uhlik-katalog-naslovna

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − one =