Podgorica – Izložba slika Vladimira Fuštića “Utisci”


              KIC-a “Budo Tomović’’ organizuje  četvrtu samostalnu izložbu slika Vladimira Fuštića pod nazivom “Utisci”.

              Postavka radova će biti predstavljena 22. juna sa početkom u 19h, a izložbu će otvoriti direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović. Publika će Fuštićeve radove moći da pogleda do 5. jula. 

              Fuštić podgoričkoj publici predstavlja i nekoliko radova inspirisanih Crnom Gorom i njenim očaravajućim predjelima.

               “Svaki umjetnik ima privilegiju ili prokletstvo da može sagledati svijet drugim očima, očima koje samo umjetniku pripadaju. Svijet nikada nije bio idealan, a ni čovjek, možda zato su i jedno i drugo podložni sagledavanju iz bezbroj uglova. Oboje su veoma inspirativni, a umjetnost ima tu čar da posmatrača pogodi u srž bića i podstakne ga na razmišljanje. Kroz djela umjetnika i posmatrač postaje umjetnik, dio nepresušnog procesa čovjekove potrebe da sagleda, izrazi se i predstavi svijet onakivim kakvim ga vidi. Na slikama pokrećem filozovska razmišljanja, tumačim psihologiju čovjeka, kritikujem društvena dešavanja, poetiziram radost života. Na četvrtoj samostalnoj izložbi predstavljam i djela inspirisana Crnom Gorom. Mnogo je izuzetnih predjela koja zapadaju za oko ljubiteljima prirode, stranim gostima, umjetnicima. Zaista ih je mnogo, a ja sam predstavio samo djelić toga božanstvenog prostranstva.” kaže o svojoj izložbi autor Fuštić

                Slikar Vladimir Fuštić, dipl.novinar, rođen je u Mojkovcu 1993. godine. Umjetničku inspiraciju crpi iz filozofije i psihologije čovjeka, iz pojava i stanja društva, kulture, odnosa čovjeka prema prirodi i njegovoj suštini. Novinar je televizije TV 7 i Radija S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × four =