Podgorica – Koncert Gudačkog kvarteta “The Gents”

 

 

U subotu, 21. aprila 2018. godine, u 21 sat, u Hard Rock Kafeu u Podgorici, održaće se koncert Gudačkog kvarteta “The Gents”.  Koncert je dio manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori”, i posvećen je ženama.

Ulaz za koncert je besplatan.

Gudački kvartet “The Gents” osnovan je krajem 2017. godine u Podgorici.

Osnivači i članovi gudačkog kvarteta The Gents su četvorica mladih talentovanih muzičara  i članova Crnogorskog simfonijskog orkestra u Podgorici, čija interesovanja prevazilaze okvire klasične muzike: violinisi Milan Jović i Nenad Jovanović, violista Đorđe Panijan i Milan Ninković, violončelista. Ovaj gudački kvartet razlikuje se od drugih ansambala u zemlji i regionu jer je umjetnički otvoren prema raznovrsnim umjetničkim žanrovima i obogaćen odličnim spojem klasične i savremene muzike. 

Gudački kvartet “The Gents” odlikuje opuštenost, sigurnost u nastupu, preciznost i maštovitost kako u odabiru repertoara tako i u kreiranju aranžmana za gudački sastav, i u njihovom virtuoznom izvođenju. Zvuk gudačkih instrumenata obogaćen je i perkusijama što dodatno doprinosi atmosferi koncerta.

Repertoar čine poznate kompozicije autora i izvođača različitih žanrova: jazz, pop, rock, metal, evergreen, tango, filmska muzika itd. Na repertoaru su mnoge kompozicije autora i izvođača poznati široj javnosti: Django Reinhard, Ella Fitzgerald, Sting, Red Hot Chili Pepers, Police, Tina Turner, Eric Clepton, Linkin Park, Simply Red, EKV, Smak, Shade, ACDC i mnogi drugi.