Podgorica – Koncert makedonske etno grupe “Monistra”

 

 

Etno grupa ”Monistra” iz Makedonije prirediće koncert u poneđeljak, 30.oktobra, u Velikoj sali KIC-a ”Budo Tomović” od 20 sati 

             Na koncertu će predstaviti drugi album “Kinisa mome na voda”, a gosti će biti Folklorni ansambl “Nikola Đurković” iz Kotora, crnogorski maestro na harmonici, kompozitor i aranžer Peđa Nedeljković i drugi gosti iznenađenja.  

             Etno grupa “Monistra” osnovana je 2002. godine. Grupa izvodi makednosku etno muziku na izvornim instrumentima s ciljem proučavanja, njegovanja, čuvanja i prezentovanja najboljeg dijela Makedonije, izraženog kroz prekrasne makednoske izvorne pjesme stvarane od mnogih znanih i neznanih narodnih umjetnika. “Monistra” bilježi brojne uspješne nastupe ne samo pred domaćom publikom, već i na koncertima u Švedskoj, Danskoj, Italiji, Francuskoj, Izraelu, Egiptu, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH.  Grupu čine: osnivač Aleksandar Jovevski (kaval, tambura, gajda, tapan), Jovan Strezoski i Filip Nikolovski (tambura), Elena Čadikovska (klavijature), Damjan Zifovski i Marjan Andonovski (perkusije) i Gabriela Januševska (vokal).

            Koncert organizuju NVU “Kirjana” i KIC “Budo Tomović”.

            Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od 9 do 20 sati.