Podgorica – Koncert ukrajinskog harmonikaša Georgija Koča

 

 

Ukrajinski harmonikaš i laureat brojnih međunarodnih takmičenja Georgij Koč premijerno će održaće koncert u okviru KIC-ovog koncertnog ciklusa “Mladi talenti” u poneđeljak, 7. maja 2018. godine, u sali DODEST u 19 sati. Ulaz je besplatan.

 

Na programu su klasični komadi aranžirani za harmoniku, kao i originalne kompozicije savremenih autora među kojima su: Nikolaj Rimski – Korsakov, Sergej Rahmanjinov, Artjom Nižnik, Vjačeslav Semjonov i Vladimir Podgorni.

Koncertni izvođač na harmonici i profesor, Georgij Koč, je rođen 1982. godine u Nikolajevu, Ukrajina. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u rodnom gradu, u klasama istaknutih profesora i kulturnih radnika Ukrajine: Rižkov Leonid Ivanovič i Sirota Anatolij Arhipovič. Diplomirao je u klasi prof. Vladimira Evdokimova, a magistarske studije je završio u klasi profesora Vladimira Murze na Nacionalnoj muzičkoj akademiji „Antonina Vasiljevna Neždanova“ u Odesi (Ukrajina). Dalje usavršavanje i asistentski staž je završio na Rostovskom konzervatorijumu (Rusija) u klasi Jurija Šiškina.

Laureat je brojnih međunarodnih takmičenja. Član je ansambla „Nova muzika Ukrajine“ (2009); solista ansambla odeske filharmonije „Mozaika“ (2010) i kulturnog centra Selehard (2015); umjetnički direktor međunarodnih festivala i takmičenja „Bajan Prad“ i „Kup Jamala“.