Podgorica – Otvorena Knjižara starih knjiga ARTO

 

Knjizara Arto - logo

 
 

U Klubu kulture „Soba“, u Bokeškoj ulici 8, u centru Podgorice otvorena je Knjižara starih knjiga ARTO.

U pitanju je savremena, u ponudi naslova brižljivo koncipirana knjižara starih i polovnih knjiga, jedina takve vrste u Podgorici.

U ARTO-u se mogu naći odabrana djela svjetske i južnoslovenske književnosti svih žanrova i epoha, knjige iz teorije i istorije književnosti, istorije i teorije umjetnosti, esejistike, filozofije, sociologije, psihologije, leksikografije, politikologije, istoriografije, prava, ekonomije…

ARTO je idealno mjesto za sve čitaoce i bibliofile koji po povoljnim uslovima žele da kupe ili naruče knjige i naslove koje najčešće nije moguće pronaći u drugim crnogorskim knjižarama. ARTO nudi djela koja bi trebalo da budu neizostavna lektira svakog ljubitelja književnosti, umjetnosti, nauke.

Namjera ARTO-a je da postane prepoznatljiva kulturna adresa sa koje će se ultimativno dobrim naslovima graditi dobar čitalački ukus.

Knjižara starih knjiga ARTO dobila je naziv po Antonenu Artou, velikom francuskom avangardnom piscu i umjetniku prve polovine XX vijeka. Antonen Arto je bio vanredna ličnost svoje epohe koja je, istodobno literarnim djelom i dosljednim životom umjetnika i mislioca, nadmašila vrijeme u kojem je stvarala. Imajući na umu Artoovu poetsku snagu, kojom je pomjerao granice u umjetnosti i životu u umjetnosti, knjižara starih knjiga ARTO želi da se čitaocima i simbolično predstavi kao moderan, estetski odgovoran i otvoren dom knjige.

 

Knjizara Arto