Podgorica – Promocija knjige “Marija i Slavuj – Putovanje po mjesečini”

 

 

U saradnji sa Fondacijom Marija Kotri iz Nikšića, KIC “Budo Tomović” će u četvrtak, 15.novembra 2018. godine, u Multimedijalnoj sali od 19 sati, predstaviti knjigu Angele J. Kecojević “Marija i Slavuj – Putovanje po mjesečini”.  

            O knjizi će govoriti: profesorica francuskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Nikšiću Jasmina Nikčević, filmski režiser, direktor Crnogorske Kinoteke Andro Martinović i autorka. Moderatorkinja  će biti pedagog u srednjoj stručnoj školi Vesna Ćetković.

           Odlomke iz knjige govoriće polaznici radionice glume u KIC-u: Lucija Drenovac, Numan Nikić i Filip Ćuković, uz klavirsku pratnja profesorice Vjere Nikolić.

            Angela J. Kecojević je autor književnosti za djecu i školski bibliotekar. Živi u Oksfordu sa suprugom i troje djece. Njeno književno ostvarenje uključuje i Hobbledown, na osnovu kojega je nastao nagrađivani avanturistički park smješten u Sariju-Engleska. Anđelu predstavlja Curtis Brown književna agencija u Londonu. Trenutno radi na novom naučno-fantastičnom romanu za omladinu.

            Fondacija Marija Kotri organizuje brojne projekte i edukativne radionice u osnovnim školama, zalažući se za prevenciju i edukaciju kada je u pitanju bezbjednost djece u saobraćaju.