Podgorica – Promocija romana Gorana Stojičića “Slučaj Danil Harms”Prvi roman popularnog beogradskog pisca Gorana Stojičića “Slučaj Danil Harms” biće premijerno podgoričkoj publici predstavljen u četvrtak, 14. februara 2019. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 19 sati.

              Nakon kultne zbirke priča „Besani”, Goran Stojičić se vraća sa svojim prvim romanom o kojem će na promociji u KIC-u nešto više govoriti profesorica Snežana Dakić Tomanović i publicistkinja i rok pjevačica Vesna Milačić Kaja.

              “U pitanju je moja stara ljubav, Danil Harms (1905 – 1942), koji je svojom knjigom Slučajevi” pokrenuo moju želju za pisanjem, još kada sam bio srednjoškolac. Dosta toga se promenilo u međuvremenu. Promenio sam stil, pisao o nečemu drugom… Međutim, nakon knjige Besani” odlučio sam da mu se definitivno vratim, a tako i zahvalim za to što me je uveo u svet književnosti. To je stvarno bilo odigrano na bezazleni – naivan način. Uz tu zahvalnost, novom knjigom sam hteo i da ponudim još nešto, jer smatram kako čovek/pisac mora stalno da se menja i da tako sebi zadaje nove zadatke i ciljeve.” Goran Stojičić