Podgorica – Šesti segment projekta Centra za regionalnu saradnju „Muzički krug“


U Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici tokom vikenda, od 29. novembra do prvog decembra održaće se šesti segment projekta Centra za regionalnu saradnju „Muzički krug“, koji je na konkursu Ministarstva prosvjete „Slijedi snove za uspjehe nove“ podržan u cilju afirmacije i usavršavanja mladih i talentovanih učenika muzike iz cijele Republike.

Nakon brojnih master klasova, predavanja i koncerata koji su do sada uglavnom bili namijenjeni klasičnoj muzici, Muzički krug sada se orjentiše na džez muziku. Radionice će voditi poznati crnogorski džez gitarista Milorad Šule Jovović i pijanista Enes Tahirović.

Prvi dio ovog dijela projekta predviđen je za predavanje prof. Tahirovića pod nazivom „Pravci razvoja džeza“, a poslije dvodnevnog rada sa učenicima predvižen je i koncert polaznika sa mentorima u Blues Baru u Podgorici.


Milorad Šule Jovović rođen je 1966. godine u Plužinama. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završio je u Podgorici, gdje je i diplomirao na Muzičkoj akademiji. Džez muzikom počinje da se bavi još od tinejdžerskih dana, a sa svojim ansamblom Piva džez snimio je prije dvadesetdvije godine i prvi džez album Shepardess, na kojem i počinju obrade crnogorskih tema u džez obradi. Svirao je i snimao sa brojnim velikanima evropske i svjetske džez scene, na eminentnim festivalima širom svijeta a u podgoričkoj muičkoj školi „Vasa Pavić“ bavi se i pedagoškim radom.

Enes Tahirović rođen je 09.10.1991. u Beogradu.  Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici. Tokom srednje škole pohađao je internacionalni koledž „UWC of the Adriatic“ u Italiji sa punom stipendijom za klavir. Diplomirao je na odsjeku za džez klavir, u klasi profesora Olafa Polziehna, na KUG (Kunst Universität Graz) univerzitetu u Gracu, Austrija, 2016. godine. Nastupao je sa HGM (Hrvatska Glazbena Mladež) džez orkestromu Hrvatskoj i Austriji. Svoj prvi solistički koncert kao džez pijanista održao je u KIC „Budo Tomović“ u Podgorici, 2013. godine, kao dvadesetjednogodišnjak. U novembru 2016. godine stupio je na poziciju profesora džez klavira i teorije u srednjoj muzičkoj školi „Vasa Pavić“, gdje i dalje radi. Svira i aranžira za brojne muzičke projekte u Crnoj Gori. Bavi se komponovanjem i orkestracijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 − 3 =