Podgorička promocija knjige Dušana Vesića ”Magi – kao da je bila nekad”

 

 

KIC ”Budo Tomović” i portal Art mozaik organizuju podgoričku promociju knjige ”Magi – kao da je bila nekad”  čuvenog ex yu novinara Dušana Vesića koja će biti održana u utorak, 11. septembra u Multimedijalnoj sali KIC-a sa početkom u 20 sati.

             Ova biografija  u izdanju ”Lagune”  posvećena je Margiti Stefanović, klavijaturistkinji benda EKV i heroini jugoslovenskog rokenrola.

            Na promociji će, pored autora, govoriti  novinari i publiciste  Vanja Kovačević i Željko Milović kao i direktorica KIC-a Snežana Burzan, a medijatorka večeri biće Tanja Rađenović Stanojević. Gost večeri biće i muzičar Sreten Radulović koji će uz gitaru, podsjetiti publiku na najpoznatije hitove kultnog rok sastava EKV.

            Novinar Ivan Ivačković kazao je o ovom djelu: ”Sa ljubavlju koja ne umanjuje razboritost i nepotkupljivošću koja ne slabi emociju, Dušan Vesić je ispisao važnu i potresnu knjigu o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju najveće heroine jugoslovenskog rock’n’rolla.  Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko teskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama.  U isto vreme, to je razorna priča o usponu i propasti jugoslovenske srednje klase i licu i naličju Beograda. ”