Podgorički KIC i sarajevski BKC potpisali Protokol o saradnjiKulturno  – informativni centar „Budo Tomović“ i  Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo (BKC KS), potpisali su Protokol o saradnji  čime će, zvanično biti uspostavljene  čvršće veze u oblasti kulture i umjetničkog stvaralaštva.

Na sastanku čelnika dvije institucije,  direktorice KIC-a Snežane Burzan i direktora BKC Edina Kukavice, istaknuto je da vodeći kulturni centri Podgorice i Sarajeva  imaju za cilj zajedničko djelovanje na očuvanju kulturološkog, tradicijskog i civilizacijskog nasljeđa, kulturne i duhovne baštine.  U razgovoru je naglašena želja da kroz buduću saradnju bude unaprijeđena prezentacija kulture i obrazovanja dvije zemlje, ali i da se pomogne daljem razvijanju dobrosusjedskih odnosa, a time doprinese regionalnom kulturološkom zajedništvu u duhu zajedničke i balkanske i evropske tradicije.

                  Dogovoreno je da prvi zajednički projekat bude koncert KIC pop hora “Pod sjajem zvijezda” u Sarajevu ovog ljeta, kada će hor nastupati na tradicionalnom  24-om renomiranom  ljetnjem festivalu “Baščaršijske noći”. 

                 KIC “Budo Tomović” na jesen će ugostiti neki od programa sarajevskog BKC-a.

                Podśećamo da je KIC “Budo Tomović” u junu 2017. nakon, 20 godina  “kulturnog zatišja”,  obnovio saradnju sa Kulturnim centrom Novog Sada, i do sada je realizovano šest uspješnih zajedničkih umjetničkih projekata.