Podgoričko ljeto – Muzički program crnogorske izvorne muzike “Pjevamo ti Crna Goro”

 

 

U okviru tradicionalne manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” 26. i 27. jula 2018. godine, na Trgu nezavisnosti u Podgorici sa početkom u 21 sat biće održan muzički program izvorne crnogorske muzike „Pjevamo ti Crna Goro“.

             Prve večeri (četvrtak, 26.jul) koja je takmičarskog karaktera, izvođači iz dijaspore interpretiraće poznate crnogorske izvorne pjesme u okviru programa koji je naslovljen “Dijaspora svojoj Crnoj Gori”.

              Izvođače će ocjenjivati stručni žiri, koji čine: predsjednik Senad  Gačević i članovi Miloš Bukilić, Aleksandra Saška Vojvodić, Zuvdija Hodžić, Renata Perazić, Dragan Mitov Đurović, Tanja Šeter, Senad Drešević, Slobo Marunović i Dženana Jenny Bibezić. Za tri najbolja interpretatora NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ će obezbjediti nagrade, dok će svim učesnicima biti uručena priznanja – zahvalnice.

             Druge, revijalne večeri (petak, 27.jul) pod nazivom “Crna Gora svojoj dijaspori”, održaće se koncert istaknutih crnogorskih izvođača narodne muzike na kojem će nastupiti i tri nagrađena izvođača sa prve, takmičarske večeri.

             Sve kompozicije se i prve i druge večeri izvode uživo uz pratnju orkestra Šukrije Žutog Serhatlića. Program će voditi Žarko Božović i Ilija Gojović.

            Predstojeći muzički program “Pjevamo ti Crna Goro” ima za cilj očuvanje izvorne crnogorske muzike kako u Crnoj Gori, tako i u dijaspori, a organizatori su NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

 

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ PROGRAMA