Poezija KIC-ovih forumaša u Scriptu

 

 

            Predstavljanje novog, petog broja književnog časopisa „Script“, koji je nedavno izašao iz štampe, i poezije članova Foruma mladih pisaca KIC-a, kojima je posvećen separat Poetae novi biće održano u srijedu, 31. maja 2017. godine, u sali DODEST, od 20 sati.

            Na književnoj večeri posvećenoj ovom časopisu, kao i stvaralaštvu mladih pjesnika, govoriće pjesnik i urednik Scripta Đorđe Šćepović i pjesnici Foruma: Barbara Delać, Jana Radičević, Luka Boljević i Nikola Ćorac, dok će svoju poeziju govoriti i: Marko Stanojkovski, Jelena Đurović, Anđela Matanović, Bojana Maraš i Milena Radević. Moderatorka večeri biće Valentina Knežević, urednica Informativno – edukativnog programa u KIC-u.

           U uvodnom tekstu odjeljka Poetae nove, Valentina Knežević o Forumu, između ostalog, piše:

          „Danas je Forum književna zajednica dvadesetak autora, uglavnom studenata, u kojoj se istinski (su)djeluje i koja uspijeva da djeluje, prvenstveno zahvaljujući tome što su sve osobenosti i raznolikosti njenih članova i njihovog književnog izraza čvrsto povezane zajedničkom potrebom da se živi sa literaturom. I da se stvara. Forum nije literarna sekcija, već grupa književnika koji na okupljanjima čitaju i komentarišu svoje radove, razmjenjuju informacije o konkursima i drugim književnim temama. Grupa koja ima već dvije zajedničke knjige, nekoliko finalista na pjesničkim takmičenjima i manifestacijama, više književnih večeri, ali i programe kojima mladi pjesnici pokušavaju stvoriti i ponuditi drugačiju atmosferu u predstavljanju poezije, u kafeu ili na pozorišnoj sceni. Na nekoliko pozorišnih festivala, kao i na pjesničkoj manifestaciji Ratkovićeve večeri poezije, na lijepu pažnju i dobre kritike naišlo je izvođenje multimedijalnog projekta Foruma „Glasovi lavirinta“, koji je pokazao i darovitost i tragalačku polivalentnost grupe, kao i potrebu da literarno – kojem je u prvom redu posvećena – izrazi u različitim umjetničkim formama.“

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + 12 =