Portal Pozornica.me pokreće novi „serijal“

Nakon uspješnog serijala „Nova godina na portalu Pozornica.me“, svake srijede, počev od śutra kreće novi serijal pod nazivom „Najljepša pozorišta na svijetu – preduslov za razvoj pozorišnog turizma“, na portalu https://www.pozornica.me/.

U okviru novog serijala „Najljepša pozorišta na svijetu – preduslov za razvoj pozorišnog turizma“, biće predstavljena najspektakularnija pozorišta širom svijeta, koje glumci i muzičari svojim talentom svakodnevno ukrašavaju čineći ih nezaboravnim mjestom na kojem nastaje umjetnost. Među pozorištima koje će biti predstaviti nalaze se: Odeon Heroda Atičkog – Grčka, Zebune (plutajuća pozornica) – Australija, Glob – Velika Britanija, Koncertna sala Volt Dizni – SAD…

Redakcija portala ovim serijalom želi da svoje čitaoce upozna sa najznačajnim pozorištima na svijetu, da skrene pažnju na značaj kulturnog turizma u svijetu, način na koji razna pozorišta svojom istorijatom, arhitekturom, i atraktivnošću privukuju posjetioce iz svih djelova svijeta. Takođe želimo, da podstaknemo na razmišljanje i postavimo pitanje „Da li Crna Gora može da se nađe na kulturno-turističkoj mapi pozorišta?“. Mi se nadamo da može, jer svi znamo da kulturna baština doprinosti turističkoj atraktivnosti i česti je razlog putovanja na željenoj destinaci, ali takođe i dobro osmišljena kulturna ponuda utiče na turizam – istakla je urednica portala Dubravka Matičić.

Sjutra ćemo vam predstaviti pozorište Minak koje se nalazi u Velikoj Britaniji, o kojem piše Aleksandra Govedarica autorka serijala „Najljepša pozorišta na svijetu – preduslov za razvoj pozorišnog turizma“, student fakulteta za turizam, veliki zaljubljenik u umjetnost i pozorište, a prije svega naša kolumnistkinja i novinarka.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − 12 =