Posjeta SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Lovćencu


Ekspedicija od 50 članova Saveza udruženja boraca Narodooslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore iz Podgorice posjetila je Lovćenac i crnogorsku zajednicu u tom vojvođanskom mjestu.

U čast gostiju iz Crne Gore u Crnogorskom kulturnom centru je priređen prigodan program u izvođenju mladih članova Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“.

Član predsjedništva SUBNOR-a i antifašista Crne Gore i predsjednik Gradskog odbora Podgorica Borivoje Banović se zahvalio na srdačnom dočeku i emotivnom programu i Udruženju „Krstaš“ za Crnogorsku biblioteku i čitaonicu uručio knjige iz izdavačke produkcije SUBNOR-a.

Publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović je istakao važnost posjeta institucija i istaknutih kulturnih i društvenih pregalaca Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu koji predstavlja markantnu tačku na identitetskoj mapi crnogorske dijaspore.

Svečanom programu su prisustvovali Dragan Đurović, generalni konzul Crne Gore u Srbiji i Marko Lazić, predsjednik opštine Mali Iđoš.

Delegacija iz Crne Gore je položila vijenac na spomenik palim borcima u narodooslobodilačkoj borbi i žrtvama fašističkog terora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − 4 =