Poziv za Klub pisaca Biblioteke „Radosav Ljumović“


JU Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ poziva sve zainteresovane mlade ljubitelje pisane riječi da se prijave za učešće u Klubu pisaca Biblioteke.

            Pravo prijave imaju učenici srednjih škola sa teritorije Podgorice. Kratka biografija i motivaciono pismo, ne duže od jedne strane, poslati na email nbibliotekapodgorica@gmail.com. Radionice će se održavati jednom neđeljno, četvrtkom u terminu od 18 do 19 časova u sali Božidar Vuković Podgoričanin. Radionice su besplatne i mogu se prijaviti mladi koji već pišu ili bi to željeli.

            U okviru Kluba pisaca, učesnici će imati priliku da se bliže upoznaju sa procesom književnog stvaranja. Radionice će okupiti mlade ljude koji će djelovati kao svojevrsna zajednica posvećena stvaranju, kreativnosti i međusobnoj razmjeni znanja i ideja. Klub pisaca će voditi dva medijatora zaposlena u Biblioteci, uz posjete renomiranih crnogorskih i regionalnih pisaca. Učesnici će dobiti prostor za afirmaciju putem objavljivanja u glasniku „Latica“, te prostor za razvoj kroz učešće u diskusijama, tribinama i promocijama. Cilj radionica je da osnaži mlade da svoje ideje i zamisli prenesu u pisanu riječ i da podrži stvaranje nove generacije pisaca.

            Prijave se dostavljaju do 20. aprila, a ubrzo će Klub pisaca početi sa radom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 5 =