Predstava Beogradskog dramskog pozorišta ,,Moj deda je aut“ se izmješta u Dom kulture

 

 

Bar, 28. jun 2018.

 

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta – „Moj deda je aut“, u režiji Đurđe Tešić, usljed nestabilnih vremenskih prilika, izmješta se u Dom kulture, sa početkom u 21:30h. Karte se mogu podići na biletarnici Doma kulture od 19h do 21h.

Predstava kroz, na prvi pogled jednostavnu i tipičnu savremenu, porodičnu priču, dotiče tabu teme i ispituje pojam (homo)seksualnosti u kontekstu savremene porodice.

„Komad dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumijevanja. Junaci ove drame otkrivaju koliko su zapravo spremni da se mijenjaju, upoznaju i prihvate različitost kada je ona dio njihove porodice. Ova, na prvi pogled jednostavna i tipična priča, otvara temu priznavanja, godinama skrivane seksualne orijentacije kod pripadnika treće generacije. Razmatra sposobnost, odnosno nesposobnost članova porodice da se na prihvatljiv način suoče sa tim, izlazeći pritom iz sopstvene zone komfora i malograđanskih uzusa kojima su ograničeni“, kazao je o komadu autor teksta Dušan Janković.

Uloge u predstavi tumače Boris Komnenić, Slobodan Boda Ninković/Milan Čučilović, Ljubinka Klarić, Milorad Damjanovć, Suzana Lukić, i Srđan Dedić.