Predstava CNP-a „Samoubica“ ušla u selekciju festivala „Bez prevoda“

 

 

Predstava „Samoubica“ Nikolaja Erdmana u režiji Veljka Mićunovića ušla je u selekciju festivala „Bez prevoda“ koji će se održati od 13. do 18. novembra u Užicu i biće izvedena u utorak 14. novembra u 20 sati na sceni Narodnog pozorišta Užice.

 “Samoubica” je ušla u selekciju jer, kako je naveo selektor “govori kako između napada na dušu jedne fabrike i napada na pojedinca nema bitne razlike, jer čovjekova iskonska pozicija je zapravo neprestana sifizovska borba sa ljudskom zluradošću i glupošću.”

Pored “Samoubice” , u selekciju su ušle predstave: “Tako je (ako vam se tako čini)” Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića u produkciji JDP Beograd, “Dokle pogled seže” Arpada Šilinga u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, “Priče iz Bečke šume” Odona fon Horvata u režiji Igora Vuka Torbice u produkciji Kazališza Gavella, “Ivanov” A. P. Čehova u režiji Tatjane Mandić Rigonat u produkciji Narodnog pozorišta Beograd, “Moja fabrika”, Selvedina Avdića u režiji Selme Spahić u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, “Svedobro” Stevan Vraneša u režiji Nemanje Rankovića u produkciji Narodnog pozorišta Užice i “Moja ti” Olge Dimitrijević u režiji Aleksandre Milavić Dejvis u produkciji Ateljea 212.