“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” na Festivalu hrvatske drame “Marulićevi dani”

 

CNP - znak 150Znak Kotor Art 445

 
 

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, po tekstu Iva Brešana, u režiji Luke Kortine, učestvovaće na 25. Festivalu hrvatske drame “Marulićevi dani”,  koji će od 21. do 30. aprila biti održan u Splitu.

 

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

 

Od 35 prijavljenih predstava iz 25 različitih teatara iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, selektor Tomislav Zajc, istaknuti hrvatski književnik i dramski pisac, izabrao je 9 predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji Festivala, a jedna predstava će biti izvedena van konkurencije. Pri odabiru predstava naglasak je stavljen prvenstveno na originalnost, svježinu i kvalitet ponuđenih predstava, a odabrane predstave donose pregled savremene hrvatske i regionalne produkcije, kroz deset predstava obilježenih prije svega snažnim autorskim rukopisima, navodi se u obrazloženju.

Na 25. Marulićevim danima biće izvedena predstava “Vučjak”, Miroslava Krleže, u režiji Ivice Buljana, Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, “My little corner of the world”, autorski projekat Anice Tomić i Jelene Kovačević, Gradskog dramskog kazališta Gavella, “Kako smo preživjele”, u režiji Dina Mustafića, Zagrebačkog kazališta mladih, “Kristofor Kolumbo” Miroslava Krleže, u režiji Renea Medvešeka i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, “Potop” po tekstu i u režiji Mirana Kurspahića, u produkciji Teatra ITD iz Zagreba, “260 dana” Marijana Gubina, u režiji Dražena Ferenčine, Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, “Vincent”, po tekstu i u režiji Olje Loznice, Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, “Evropa” Ivane Sajko, u režiji Primoža Ekarta i produkciji Cankarjevog doma iz Ljubljane i “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Crnogorskog narodnog pozorišta. Van konkurencije biće izvedena predstava “Srce na sceni” Slavka Sobina, u produkciji Zbora i Dramske skupine Udruge osoba sa cerebralnom paralizom Srce.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” nastala je u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Međunarodnog festivala Kotor art.