Predstava „Leptir“ gostuje u ljubljanskom Glej Gledališču

 

 

 

Predstava „Leptir“, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom,  7. septembra gostovaće u Sloveniji, u ljubljanskom Glej Gledališču.

 

 

Komad koji nosi podnaslov “Vježba rođenja“   režija je Andraša Urbana, jednog od najpriznatijih reditelja, dobitnika najznačajnijih nagrada u regionu i Evropi. U predstavi koja je nastala po tekstu crnogorskog pisca Aleksandra Radunovića igraju: Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić. Dramaturg predstave je Rajko Radulović, a muziku potpisuje tekstopisac  Aleksandar Radunović.

Ova drama beskompromisno dekonstruiše pojam porodice. Čovjek, nesposoban da se obračuna sa tradicionalnim pristupom društvu ne umije da prihvati onog drugog s kojim treba da čini prvobitnu ćeliju društva. Leptir je priča o nedostacima  morala, ljubavi, posvećenosti, razumijevanja.

Komad „Leptir“ bazira se na dramskom tekstu Aleksandra Radunovića koji je na nultom MIT Festu žiri publike proglasio najboljim, u okviru takmičarskog “promo” segmenta koji se sastojao od čitanja drama mladih stvaralaca iz Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + 18 =