Predstava Mačor u čizmam na YouTubu povodom Svjetskog dana pozorišta za đecu i mlade

Povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta za đecu i mlade Gradsko pozorište Podgorica će na svom YouTube kanalu, 20.03. sa početkom u 12h, emitovati predstavu ,,Mačor u čizmama” (6+), koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Gorčin Stojanović.

U predstavi igraju Dejan Đonović, Dubravka Drakić, Anđelija Rondović/Goran Slavić, Pavle Ilić, Emir Ćatović, Jelena Simić, Božidar Zuber, Branka Femić/Jelica Vukčević, Sanja Popović i Branimir Popović.

Već devetnaest godina ASITEŽ međunarodna asocijacija pozorišnih institucija i pojedinaca slаvi 20. mаrt kаo Svjetski dаn pozorištа zа đecu i mlаde sa ciljem dа privuče pаžnju šire jаvnosti kа pozorišnoj kulturi i umjetnosti zа đecu i mlаde. Uobičajena poruka „Povedite dijete u pozorište“ upućena je odraslima: roditeljima, bakama, dekama, učiteljima, vaspitačima, starateljima i drugima koji bave se đecom i mladima.

Ove godine, zbog aktuelne situacije ovaj dan obilježiće se na drugačiji način u odnosu na prethodne. Pored zadatka koji je ova zajednica stavila pred sebe, da prenese poruke široj javnosti o značaju i dejstvu pozorišta u razvoju i vaspitanju đece i mladih, o zajedničkom djelovanju koje može da utiče na status, bolje razumijevanje i vidljivost pozorišta za đecu i mlade, ovogodišnji Svjetski dan pozorišta za đecu i mlade poruku o zajedništvu stavlja u prvi plan.

Upravo se to dešava. Broj objava svih nas koje bavimo pozorišnom umjetnošću za đecu i mlade o programima koje ćemo emitovati na inetrentu je svakim danom sve veći. Ni sada ne odustajemo do tradicionalne ASITEŽ kampanje „Povedite dijete u pozoršte“. Naprotiv, upravo u vrijeme krize đeci i mladima, kao i njihovim roditeljima potrebna je najveća podrška. A mi smo uz njih. Zajedno.

Internacionalna ASITEŽ zajednica se uobičajeno oglašava sa dvije poruke: porukom predsjednice svjetskog ASITEŽ-a, Ivet Hardi i porukom po pozivu, koju je ove godine pripremio Joši Oida, japanski glumac, pozorišni reditelj i pisac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 4 =