Predstava, muzika i filmske projekcije drugog dana FIATA-a


Drugi dan FIAT-a počeo je francuskom predstavom „Nestabilno“, u produkciji „Les hommes penches“, u izvođenju Nikolasa Frezoa i režiji Kristofa Huismana. Nikolas Frezo preispituje krhkost umjetnika i svijeta koji ga okružuje. Predstava se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom Crne Gore i Teatroskopom – regionalnim programom savremene scenske umetnosti.

U okviru muzičkog programa, filmski reditelj Nemanja Bečanović, predstavio je svoj eksperimentalni projekat „metaSound“. Muzika se oslanja na tradiciju moderne klasične muzike od musique concrete do filmske i pozorišne avangardne muzike, a svoje uporište ima i u popularnoj muzici, prevashodno noise-u kraut-rocku. U posljednje vrijeme „metaSound“ je okrenut ambijentalnoj muzici čije je uporište u soundscape-u substraktivne sinteze.

Programskom cjelinom „Film u ponoć“,  FIAT je nastavljen projekcijom tri studentska kratkometražna igrana filma: „Velika dostignuća“ (23′), reditelja Nikole Vučinića, čija projekcija je bila u ponoć, a nakon toga „Teplice ’78“ (9′), reditelja Slavena Sošića i projekcija filma „Praskozorje“ (13:50′), reditelja Andrije Mugoše.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 2 =