Predstava „Nevjerojatan događaj“ teatra „Exit“ iz Zagreba na sceni u Starom BaruBar, 9. jul 2019. godine

Teatar „Exit“ iz Zagreba biće u utorak, 9. jula 2019. godine, gost Večernje scene „Barskog ljetopisa“ kada će se festivalskoj publici predstaviti komadom „Nevjerojatan događaj“ čiju režiju potpisuje Ivica Boban, ugledna hrvatska rediteljka. Predstava će biti odigrana na sceni u Starom Baru, sa početkom u 21:30h.

Uloge tumače:  Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički.

Predstava „Nevjerojatan događaj“, na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizuje našu istraumatizovanu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće i svih nemogućih, ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicionog neoliberalno kapitalističkog vremena u kojem živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tokom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče, te razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli – jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu.

Napomena: S obzirom na najavljene vremenske nestabilnosti organizacioni tim Festivala moli sve posjetioce da, nakon 15h, provjere sajt www.barskiljetopis.me i naloge na društvenim mrežama Facebook i Instagram za informaciju gdje će predstava biti odigrana.