Predstava „Pozdravi nekog“ u KIC-u

 

 

Amaterska predstava “Pozdravi nekog” podgoričke glumačke družine “Sinhro” biće izvedena u petak, 17.novembra, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

 

Režiju potpisuje Đorđije Tatić, a adaptaciju teksta je pripremila Marija Rakočević.

             U predstavi igraju: Anja Petrović, Dragana Vujisić, Ksenija Simović, Ivan Čađenović, Marija Jeknić, Tajana Nedić, Dina Abazović, Danka Bubanja, Naida Bibezić, Katarina Janković, Stevan Novosel i Vuk Vujisić.

             „Dramski tekst je nastao kao adaptacija knjige ,,Pozdravi nekog” čiji autori su Vesna Ognjenović i Budimir Nešić. U knjizi su samo ispovesti i priče te dece. Ja sam knjigu samo dramaturški oblikovala u dramsku priču sa elementima apstraktnog (pojava anđela i mrtve duše koja je prisutna). U mojim ličnim istraživanjima, ta deca su uvek na margini društva i kad postanu odrasli ljudi takođe. Većina krene stramputicom ali dosta njih uspe da se snađe u životu. Od države nemaju pomoć kad napune 18 godina, dakle za njih uvek važi zakon jačeg i borba za lični opstanak. Što se likova u mom tekstu tiče, oni su miks većine ispovesti. Nijedan lik nije napravljen na osnovu jedne ispovesti već sam ih grupisala po karakteru ličnosti i na taj način im smišljala biografije. Dosta stvari sam dopisivala da bih ubacila notu savremenosti i mrvicu komičnosti. Ti likovi se i dalje traže, mladi su ali lik psihologa im daje nadu tek na kraju kad saznaju da je ona jedna od njih i da je uspela i da je normalna. Reč normalna sam upotrebila jer oni sebe ne vide kao normalnu decu i na taj način se koristi. Jaki su sa jakom fasadom jer ih život nije mazio. Neki postaju kriminalci, neki ne, budućnost im je prilično neizvesna.“ Marija Rakočević