Predstava „Šćeri moja“ na HAPSU

 

 

Predstava „Šćeri moja“ , koju je režirala Ana Vukotić po tekstu Maje Todorović, biće izvedena u utorak 17. aprila u 20.30h u Dvorani “Park” u Herceg Novom, u okviru festivala Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti.

23. Hercegnovske aprilske svečanosti počinju 16. aprila, pod sloganom “Pozorište i bajke” i trajaće do 30. aprila 2018. Na ovogodišnjem HAPS-u biće odigrano pet večernjih i tri dječje predstave pozorišta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, uz bogat prateći program. 

Pored CNP-a, na festivalu će učestvovati i: Narodno pozorište Sarajevo, Gradsko pozorište iz Podgorice, teatar „Rugatino“, kazalište „Planet art“ iz Zagreba, Nezavisna pozorišna trupa U.R.A. iz Beograda, GK Scena „Gorica“ iz Velike Gorice, pozorište lutaka „Pinokio“ iz Zemuna i Dječje pozorište Republike Srpske iz Banja Luke.

Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenograf predstave je Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, kompozitor Aleksandar Radunović Popaj, koreograf Sonja Vukićević, Balša Poček je saradnik na dramaturgiji a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević.

Crnogorsko narodno pozorište se sa ovim komadom predstavilo na brojnim festivalima: na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu 2016. Godine, Mediteranskom festivalu Purgatorije u Tivtu 2016. Godinena i Međunarodnom Festivalu glumca u Nikšiću 2016. Godine. Pored učešća na festivalima, predstava “Šćeri moja” izvedena je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i u Narodnom pozorištu u Sarajevu.