Predstavljanje crnogorskih pjesnika u JU Narodnna biblioteka i čitaonica Njegoš – Cetinje


Dana 29. juna u JU Narodna biblioteka i čitaonica ,,Njegoš” održano poetsko veče i predstavljanje poezije istaknutih crnogorskih pjesnika i to: ,,Tango ulice”, autora Željka Sekulovića ,,Na lijevom ramenu”, autorke Dragane Mrkić  ,,Izvinite, mislim da umirem”, autorke Lene Ruth Stefanović.

Željko Sekulović, Lena Ruth Stefanović, Dragana Mrkić i Božidar Proročić

U atmosveri koja je odisala poetskim duhom autori su svojom poeziju prezentovali publici na Cetinju. Ljepotu ove večeri upotpunio je i razgovor sa pjesnicima o poeziji. Cetinjska publika je pjesnicima postavila niz pitanja o ulozi i značaju poezije u savremenom društvu. Iskustva pjesnika u stvaranju same poezije od rodoljubive, ljubavne do psihološko-socijalnih tema bila su predmet razgovora.

Direktorica JU Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš”
Irena Nenadović sa pjesnicima

Nakon autorske večeri publici su podijeljene zbirke poezije sa posvetom autora čime je ova noć dobila posebnu lijepu dimenziju. Razgovor sa pjesnicima vodio je moderator Božidar Proročić. JU Narodna biblioteka i čitaonica ,,Njegoš” nastavlja tradiciju prezentovanja crnogorske kulturne scene u afirmaciji poetske i prozne misli koja krasi ovaj hram kulture.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two − 1 =