Premijera filma “Sinovi smo tvog stijenja” na internacionalnom festivalu DocLisboa u Lisabonu

 

 

Srednjemetražni dokumentarni film “Sinovi smo tvog stijenja” Ivana Salatića imaće premijeru na internacionalnom festivalu DocLisboa  u Lisabonu.

https://www.doclisboa.org/2018/en/filmes/we-are-the-sons-of-your-rocks/

 

Sinopsis:

Jedan čovjek progonjen je sumnjom da u blizini njegove kuće leže kosti davno strijeljanog italijaskog vojnika. Iako nema konkretnih dokaza da je vojnik tu sahranjen, Božidar smatra da ulegnuće u zemlji predstavalja dokaz tog groba. U nadi da će potvrditi svoju teoriju i uspjeti da očisti zemlju od tog događaja, Božidar se okreće preostalim seljanima koji se sjećaju tih vremena.

Glavni protagonist filma je Božidar Janković. Montažeka filma je Jelena Maksimović, direktor fotografije Ivan Marković, zvuk potpisuje Jakov Munižaba.

Producenti filma “Sinovi tmo tvog stijenja”  su Ivan Salatić i Dušan Kasalica ispred Meander Film-a. Koproducenti filma su Aleksandra Pavlović, Jelena Angelovski i Stefan Ivančić ispred  Non Aligned Films iz Srbije.

Film je realizovan uz podršku Filmskog Centra Crne Gore i filmskog fonda u Hamburgu Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein.

Filmski festival DocLisboa u Lisabonu održaće se 18- 28. 10. 2018.

DocLisboa je jedan od najznačajih festivala dokumentarnog filma i jedan je od sedam članova Doc Aliance u Evropi.