Premijera predstave „Pola – pola“ Homerovog dramskog studija u KIC-u


Pozorišna predstava „Pola – pola“ Homerovog dramskog studija iz Podgorice biće premijerno izvedena u poneđeljak, 5.jula, u sali Dodest, sa početkom u 19 sati.

               Predstava je urađena na osnovu istoimenog dramskog teksta Milene Bogavac koji je djelimično adaptiran. Režiju potpisuje Minja Novaković, a igraju glumci amateri oštećenog vida Miljan i Bojana Otašević i Tijana Janković, kao i gostujući glumci Nikola Kalezić i Bogdana Kostić. Za kostime je bila zadužena Slađana Dakić, a kompjutersku obradu džinglova potpisuje Nikola Kalezić.

              “Zašto se to baš meni događa? Jesam li zaljubljen? Jesam li usamljen? Da li sam zanemaren? Koliko puta ste sebi postavili ova pitanja? Ne postoje teme koje su samo za tinejdžere ili samo za odrasle. Ovo je priča o razvodu koja objašnjava sve ono o čemu se ćuti, a ono o čemu se ćuti najduže čuči u nama i traži način da izađe. Nažalost, često ne uspijevamo da sagledamo vedriju stranu onoga što nas okružuje, ali stvari veoma lako mogu postati lakše i ljepše kad imamo nekog svog. Istraživali smo ozbiljnu i osjetljivu temu koja nam je bliska i važna. Želimo da dotaknemo duše onih koji su voljni da dođu do suštine. Ovo je naša i vaša priča. Ovo smo mi.”

               Predstava je postavljena u okviru projekta „Homerov kulturni kutak za najmlađe“, koji Kulturni centar Homer realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

             Repriza predstave biće organizovana 6.jula u sali Dodest, sa početkom u 19 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 3 =